Biohazard capsules

Recently I have been playing around with the biohazard symbol from the logo (thanks again @6ft5 for help with the logo) on the capsules. For the beers I bottled fro Christmas I manually cut out stickers and glued on my black capsules. It looked nice, but a lot of work. So although the price was quite high I ordered printed capsules during the holidays from BottleMark. I chose to have yellow caps with black printing to get that warning sign feeling.

And now they have arrived and look awesome! The print really god and kind of thick that gives it a slight 3D effect. Worth the price deferentially. The first beer to get them will be the batch of Queer Zombie of Hops that I plan to bottle soon. But more on that later.
IMG_20140113_190855

3 Responses to Biohazard capsules

 1. Bengt Nilsson februari 21, 2015 at 11:06 #

  Hej!

  Detta att ha biohazard-symbolen som logga tycker jag är ytterst tveksamt.
  En symbol som har viktig betydelse i samhället riskerar att spädas ut om den används i fel sammanhang, speciellt som den är lite ovanlig. Om någon som saknar koll på läget råkar på den och associerar med öl istället för att ta det försiktigt kan det få konsekvenser.

  Men det är ditt val.

 2. Bengt Nilsson februari 21, 2015 at 11:09 #

  Jag glömde nämna att ölet i flaskan smakar alldeles utmärkt, alldeles oavsett biohazard-kapsylen.
  Bra jobbat!

  BN

 3. Emil Hillung
  Emil Hillung februari 23, 2015 at 22:30 #

  Hej Bengt.

  Först riktigt roligt att du gillade ölen, vilken sort var det som du provade?

  Vad gäller symbolen så funderade jag en del på den, men då den är en i Zombie relaterade sammanhang (har hittat den på godis, spel, kaffekoppar mm) mycket använd och inte skyddad så kändes den ok att ha på kapsylen. Sedan är jag realist och inser att om jag någon dag tar steget och kommersialiserar mitt bryggande så är det nog svårt att få de kapsylerna godkända för att finnas på Systembolagets hyllor.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes